Kryptomeny - ľahko, pohodlne a bezpečne!
(+420) 777 439 677

Prehľad správ, 02 2021

Články zo sveta kryptomen.

Autor: FreeCoin.cz

Začal nám február, a tak môžeme konečne zhodnotiť uplynulý mesiac. Iste sa s nami zhodnete ak napíšeme, že bol absolútne dokonalý. Bitcoin hneď v prvých januárových dńoch nasadil šialené tempo a ukázal celému svetu, kto je tu pán. Záujem inštitucionálnych investorov vyniesol jeho cenu na neuveriteľných 42 000 $.

Toto ATH dosiahol ešte 8.1.2021. Dva dni vydržal a potom sa zrútil na 30 000 $. Túto hladinu sme v priebehu januára testovali hneď niekoľkokrát a zatiaľ vždy vydržala. Je jasné, že z tento hladiny dsa stal kľúčový support. Ak ju Bitcoin prerazí, korekcia môže pokračovať ešte poriadne hlboko.

1h BTC/USD - Bitstamp

Elon Musk a kryptomeny

Počas januára to niekoľkokrát vyzeralo tak, že Bitcoin bude ďalej padať, no vždy sa nakoniec nejak vytiahol hore. Naposledy vody kryptomien rozfúkal Elon Musk, ktorý si Bitcoin pridal do popisku na Twitteri.

Inštitucionálni investori a Bitcoin

Záujem inštitucionánych investorov o Bitcoin sa v januári výrazne zvýšil. Došlo im, že v minulom roku premeškali poslednú príležitosť na "lacný" nákup Bitcoinu. Prudký rast z prvého januárového týždňa zaskočil prakticky každého.

Každý druhý deń sa objavila nejaká správa o stomiliónovom nákupe a to aj v časoch, keď Bitcoin stál štyridsať tisíc. Veľkí hráči evidentne očakávajú ďalší rast a snažia sa skúpiť čo najviac mincí, kým to ešte ide relatívne lacno. Väčšina investorov teraz akumuluje Bitcoin, či Ethereum a predávajú hlavne nováčikovia, ktorých vystrašila tri týždne trvajúca korekcia.

Za zmienku stojí aj divergencia cien na spotových a derivátových burzách. Celé dva dni Bitcoin stál na CME o 1-5% viac, než povedzme na Binance. Aktuálne sa to už upokojilo, no stále tam stojí o 100-150 $ viac. Situácia, keď sú deriváty drahšie ako samotný asset, sa nazýva contango a je veľmi bullish.

Dogecoin vyrazil na cestu na Mesiac

Šialený Dogecoin nedávno šokoval celý svet, keď v priebehu troch dní jeho hodnota stúpla o neskutočných 900 %. Z 0,008 $ vystrelil na 0,075 $. Aktuálne už síce klesol na polovicu, no stále je veľmi vysoko. V čase najväčšej slávy sa dokonca prebojoval do prvej desiatky najväčších kryptomien podľa kapitalizácie! A to už je čo povedať. Konkurencia je teraz totiž šialená.

Dogecoin

Kvalitné kryptomeny za sebou majú skvelý mesiac

V januári sme mohli sledovať pokračovanie altcoinového rallye, ktoré začalo ešte v novembri. Najviac teraz stúpajú kvalitné mince. Do prvej päťky sa na viac než týždeň prebojoval Polkadot, ktorý vymenil na piatok mieste XRP. Nie však na dlho, po dnešnej pumpe sa to opäť vymenilo.

Až šesť kryptomien má teraz viac než 10-miliardovú kapitalizáciu. Šiesty je Chainlink, ktorý v januári po pol roku dosiahol nové historické maximum.

Z TOP-desiatky konečne vypadli všetky shitcoiny. Teda... všetky okrem Bicoin Cashu, ktorý je momentálne na desiatom mieste.

Januárový vzostup DeFi coinov

Najväčšie percentá v januári (okrem Dogecoinu) robili mince DeFi projektov. Hlavne Uniswap token (UNI), Aave, Synthetix (SNX) a Cosmos (ATOM) spravili šialené zisky. Neveríte? Tak sa pozrite na DeFi zložku stránky coinmarketcap. UNI spravil za týždeň 78%, Compound (COMP) 55% a SUSHI cca 64%.

Aj DeFi ekosystém ako taký krásne narástol. Na začiatku roka v ňom bolo približne 15,5 miliárd dolárov, dnes je to už $34,5 miliardy.

Ethereum po troch rokoch na novom historickom maxime!

Úspech DeFi trhu samozrejme zvyšuje aj dopyt po Ethereu. Ethereum 2.0 Beacon chain funguje už dva mesiace a investori doň uzamkli takmer tri milióny mincí. To znížilo počet dostupných coinov v obehu. Tieto dva faktory spôsobili rekordný rast najväčšieho altcoinu a takmer na deň presne tri roky po dosiahnutí posledného ATH dosiahlo nové.

Ethereum na novom historickkom maxime

To aktuálne je na cene 1475 $ - teda tesne pod 1,5-tisícovou cenou. Analytici odhadujú, že v najbližších mesiacoch by mohlo byť na dvoch tisíckach a ak všetko pôjde ako po masle, najvyššie predikcie pre rok 2021 sa pohybujú okolo 10 000 $.

Pripojte sa k našim spokojným zákazníkom Posledné realizované obchody
Predaj
0,0787 BTC 26.7.24
Predaj
0,1090 BTC 26.7.24
Predaj
40,0000 LTC 26.7.24
Vykup
0,0300 BTC 26.7.24
CHCEM TIEŽ INVESTOVAŤALEBO PREDAŤ

Zaujala vás naša ponuka a radi by ste investovali do kryptomien alebo už kryptomeny vlastníte a rozhodli ste sa ich predať a získať tak finančné prostriedky? Neváhajte nás kontaktovať na nižšie uvedených kontaktoch alebo využite formuláre vyššie.