Kryptomeny - ľahko, pohodlne a bezpečne!
(+420) 777 439 677

Vyplatí sa ešte investovať do bitcoinu?

Články zo sveta kryptomen.

Autor: FreeCoin.cz

Bitcoin ako najznámejšia virtuálna alternatívna mena sa opäť vyšvihol na výslnie. Nielenže po krátkom poklese zase stúpa jeho hodnota, ale navyše sa stáva čím ďalej tým častejším platidlom. Bitcoinom si tak v súčasnosti môžete zaplatiť nielen za tovar v internetových obchodoch, ale aj za kávu či taxislužbu. Je teda jasné, že si bitcoin získal všeobecnú dôveru čoraz väčšieho počtu firiem a obchodníkov.

Riskantné, ale výnosné

Každá investícia je risk, a ani v prípade bitcoinov to nie je iné. Bolo by však chybou myslieť si, že je už dávno za zenitom a do budúcnosti úplne stratí hodnotu. Mnoho z týchto názorov a argumentov sa zakladá na fakte, že zatiaľ čo koncom minulého roka bitcoin raketovým tempom nabral na hodnote, od začiatku roka 2018 sa príliš nepredviedol a pomaly si razil cestu do nižších pozícií grafov. To však rozhodne neznamená, že je bitcoin s rastom na konci. Ako príklad môže poslúžiť rok 2011, keď bitcoin zažil obrovský boom a jeho cena sa vyšplhala z 10 centov na 35 dolárov za veľmi krátky čas. Potom nasledoval pád na 2 doláre. Počas roka 2013 potom jeho hodnota vzrástla stonásobne, a to z 11 dolárov na 1 100 dolárov. V roku 2014 bitcoin zase spadol, tentoraz na 200 dolárov. A tým sa dostávame k už spomínanému minulému roku, keď sa dokázal vyšplhať opäť nahor. Pokiaľ sa teda máme poučiť z rastu hodnoty bitcoinu v minulých rokoch, za každým pádom nasledoval obrovský rast.

Stále stúpa

Ak si dáme dokopy všetky údaje z uplynulých rokov existencie bitcoinu, zistíme, že jeho hodnota sa systematicky zvyšuje. Aj napriek spomínaným pádom sa jeho kurz pohybuje v úzkom rastúcom pásme, ako možno zistiť pomocou logaritmického grafu. Aj prognózy odborníkov, profesionálnych obchodníkov či vizionárov sa zhodujú, že bitcoin bude vo svojom raste stále pokračovať. Niektoré „predpovede“ dokonca tvrdia, že sa bitcoin môže počas nasledujúcich rokov vyšplhať až na pol milióna dolárov. Aj keď sa to môže zdať absurdné, pár rokov späť by istý Laszlo Hanyecz, ktorý si za 10 000 bitcoinov kúpil 2 pizze, nečakal, že keby si bitcoiny podržal ako dlhodobú investíciu, do budúcnosti by mu vyniesli vyše 70 miliónov amerických dolárov. Aj keď je bitcoin v posledných mesiacoch v miernom poklese, je jasné, že v blízkej budúcnosti môžeme očakávať opätovný vzrast. Zvážte nákup, kým sa ešte drží pri zemi!

Pripojte sa k našim spokojným zákazníkom Posledné realizované obchody
Vykup
0,1183 BTC 30.4.24
Predaj
2,0000 SOL 18.4.24
Predaj
1,0000 ETH 18.4.24
Vykup
0,0372 ETH 17.4.24
CHCEM TIEŽ INVESTOVAŤALEBO PREDAŤ

Zaujala vás naša ponuka a radi by ste investovali do kryptomien alebo už kryptomeny vlastníte a rozhodli ste sa ich predať a získať tak finančné prostriedky? Neváhajte nás kontaktovať na nižšie uvedených kontaktoch alebo využite formuláre vyššie.